SKŁADNIKI Babeczki: - 125 g masła w temperaturze pokojowej - 100 g cukru - 3 żółtka - 180 g mąki pszennej - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 80 ml mleka - szczypta soli - 200 g czerwonej porzeczki Beza: - 3 białka - 200 g cukru - szczypta soli - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE - Masło ubij z cukrem na puszystą masę. - Bezę wykładaj na porzeczki (po 1 czubatej łyżce na każdą babeczkę). Pod bezową pierzynką możecie ukryć dowolne owoce lata – świetnie sprawdzą się na przykład agrest i jeżyny. Na sam koniec wsyp skrobię i wlej sok z cytryny. Dodawaj cukier, łyżka po łyżce, nie przerywając miksowania. - Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Proste domowe babeczki z czerwoną porzeczką pod wielką bezową czapą.