Mielona pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z makaronem

mela
Makarony
04.08.2015 11:17
Mielona pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z makaronem
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

Składniki:

2 sztuki piersi z kurczaka

200 gram makaronu penne

2 sztuki cebuli

2 szklanek śmietany 18%

2 łyżki mąki pszennej

3 łyżki oliwy

0,5 sztuki natki pietruszki - pęczek

1 Łyżeczka pieprzu

1 Łyżeczka soli

Przepis

Kaloryczność: wysoka

Koszt: 10 - 20 zł

Przygotowanie:

Ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu na sposób al dente.

Zmielić pierś z kurczaka lub najlepiej kupić już zmieloną, jeśli nie posiadamy maszynki do mielenia mięsa, posypać je solą i pieprzem i wymieszać w mące.

Pokroić w kostkę cebule, po czym rozgrzać oliwę na patelni i je zeszklić.

Dodać do patelni mięso mielone oraz smażyć aż zrobi się białe.

Następnie dodać na patelnie śmietanę i wymieszać. Gotować 5-10 minut aż sos nie zgęstnieje.

Dodać na patelnie ugotowany makaron oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać całość.