- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Składniki:
2 sztuki piersi z kurczaka
200 gram makaronu penne
2 sztuki cebuli
2 szklanek śmietany 18%
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki oliwy
0,5 sztuki natki pietruszki - pęczek
1 Łyżeczka pieprzu
1 Łyżeczka soli
Przepis
Kaloryczność: wysoka
Koszt: 10 - 20 zł
Przygotowanie:
Ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu na sposób al dente.
Zmielić pierś z kurczaka lub najlepiej kupić już zmieloną, jeśli nie posiadamy maszynki do mielenia mięsa, posypać je solą i pieprzem i wymieszać w mące.
Pokroić w kostkę cebule, po czym rozgrzać oliwę na patelni i je zeszklić.
Dodać do patelni mięso mielone oraz smażyć aż zrobi się białe.
Następnie dodać na patelnie śmietanę i wymieszać. Gotować 5-10 minut aż sos nie zgęstnieje.
Dodać na patelnie ugotowany makaron oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać całość.