Myślę, że zielone też by były fajne ;) Składniki: Ciasto: 3 jajka pół szklanki gorącej wody łyżeczka słodkiej papryki w proszku mały słoiczek koncentratu pomidorowego 50g sera żółtego startego na tarce łyżka oleju 50g skrobi ziemniaczanej 30g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Farsz: opakowanie serka typu Almette o smaku ziołowym sól pieprz ziołowy zioła prowansalskie czosnek granulowany Białka oddzielamy od żółtek. Na koniec ubijamy białka na sztywno i mieszamy z resztą masy. Ciasto jest elastyczne, więc nie ma konieczności wcześniejszego zawijania go, gdy jest jeszcze gorące. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem, o wymiarach 22x33cm. Żółtka ubijamy przez chwilę mikserem, następnie dodajemy po trochu gorącej wodę i dalej miksujemy. Nie można dopuścić do tego, żeby ciasto za bardzo się zeschło. Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Zawijamy w folię aluminiową i chłodzimy w lodówce. Dziś przedstawiam roladki z miękkim, wilgotnym ciastem, nadziewane ziołowym serkiem.