1 duża garść szpinaku (ok. 35 g) 100 g sera pleśniowego gorgonzola 4 brzoskwinie paraguayo (ufo) 1 awokado 1/2 granatu 1/2 soczystej pomarańczy 1 łyżeczka miodu płynnego Przygotowanie Mieszankę sałat i szpinak dokładnie umyć i wymieszać razem, po czym rozłożyć po połowie na dwóch talerzach. Dodam, że przygotowuje się ją błyskawicznie, dlatego będzie dobrym wyborem na obiad, gdy za oknem upał, a my nie mamy ochoty stać godzinami w kuchni. Obie porcje sałatki przyozdobić pestkami granatu i na górę każdej z nich dodatkowo wycisnąć sok z pomarańczy i polać je lekko miodem. Każdą połówkę pokroić na ok. 5 plastrów i wyłożyć na talerze. Połówkę granatu porozrywać na kawałki, tak aby łatwiej wyjmowało się pestki.