Letnia sałatka z awokado, brzoskwiniami, granatem i serem

Dominika
Sałatki
29.07.2015 23:46
Letnia sałatka z awokado, brzoskwiniami, granatem i serem

1 duża garść szpinaku (ok. 35 g) 100 g sera pleśniowego gorgonzola 4 brzoskwinie paraguayo (ufo) 1 awokado 1/2 granatu 1/2 soczystej pomarańczy 1 łyżeczka miodu płynnego Przygotowanie Mieszankę sałat i szpinak dokładnie umyć i wymieszać razem, po czym rozłożyć po połowie na dwóch talerzach. Dodam, że przygotowuje się ją błyskawicznie, dlatego będzie dobrym wyborem na obiad, gdy za oknem upał, a my nie mamy ochoty stać godzinami w kuchni. Obie porcje sałatki przyozdobić pestkami granatu i na górę każdej z nich dodatkowo wycisnąć sok z pomarańczy i polać je lekko miodem. Każdą połówkę pokroić na ok. 5 plastrów i wyłożyć na talerze. Połówkę granatu porozrywać na kawałki, tak aby łatwiej wyjmowało się pestki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/letnia-salatka-z-awokado-brzoskwiniami-granatem-i-serem/