Składniki
Masa serowa:
1,2 kg sera białego twarogowego
1/4 kostki masła
5 całych jaj
cukier waniliowy
1,5 szklanki cukru
0,5 olejku arakowego
puszka brzoskwiń
Kruche ciasto czekoladowe:
2 i 3/4 szklanki mąki
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
2 łyżki śmietany
kostka masła (200g)
2 żółtka
Przepis
Wykonanie: Mąkę i kakao dokładnie wymieszać. Dodać cukier, śmietanę, żółtka oraz masło. Dokładnie zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć je na blaszki i schować na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Wystudzić.
Ser dwukrotnie zmielić. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Do sera dodać masło, całe jaja, cukier waniliowy, cukier kryształ oraz olejek arakowy-
masę dokładnie zmiksować i przełożyć do garnka. Masę serową podgrzewać do czasu aż się zagotuje (masę serową należy stale mieszać bo lubi się przypalać). W między czasie w osobnym naczyniu wymieszać mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną. Gdy masa serowa się zagotuje należy należy do niej dodać mieszankę mleczną. Owoce dodać do masy, wymieszać i podgrzewać całość, aż masa delikatnie zgęstnieje. Ciepłą masę wyłożyć na ciasto i przykryć drugim blatem.
Smacznego;)