Polecam, bo jest smaczna i syta :) Składniki: - 1 litr bulionu (najlepiej rybnego) - 1 torebka (100g) mieszanki ryżu dzikiego i parboiled Kupiec - 1 puszka wędzonych małży w oleju - 300 g fileta z pstrąga łososiowatego - 100 g kukurydzy z puszki - sok z połowy limonki - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka suszonego tymianku - 2 liście laurowe - 4 ziarna ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - szczypta mielonego imbiru - 1/2 łyżeczki cukru - sól, pieprz - posiekana łyżka natki pietruszki - opcjonalnie 2 łyżki śmietany 30% Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno posiekaną cebulę smażymy do czasu aż lekko się zeszkli. Naszła mnie ochota na zupę rybną, a akurat w domu miałam pstrąga łososiowatego oraz zalegającą puszkę małży i tak oto powstała ta zupka. W tym czasie kroimy rybę w dość dużą kostkę, a małże odsączamy z oleju. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, podsmażamy wszystko jeszcze 2 minuty.