Brzoskwiniowo-malinowe crumble

Ewelina
Desery
13.07.2015 22:52
Brzoskwiniowo-malinowe crumble

Składniki

4-5 brzoskwiń

1 szkl. malin

2 łyżki cukru

łyżka mąki ziemniaczanej

Kruszonka:

1/4 kostki masła

1 szkl mąki pszennej

1 szkl cukru

garść płatków migdałowych

Przepis

Przygotowanie owoców: Brzoskwinie umyć, obrać i usunąć pestki. Pokroić w dużą kostkę. Maliny przebrać. Owoce przełożyć do miski, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kilku mniejszych kokilek.

Kruszonka: masło, mąkę i cukier rozetrzeć palcami, posypać owoce. Całość posypać płatkami migdałowymi. Deser wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Deser będzie gotowy gdy ładnie się zarumieni. Lekko przestudzić i podawać udekorowane miętą.