Składniki
2 szklanki kaszy gryczanej
1/2 szklanki sezamu
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka migdałów,przekrojonych na pół
1/2 szklanki orzechów nerkowca
3/4 szklanki miodu
1/4 szklanki oleju kokosowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1 szczypta soli.
Przepis
Piekarnik nastaw na 175 C. Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Do miski wsyp kaszę gryczaną,migdały,orzechy nerkowca,sezam,sól i wiórki kokosowe.
Do rondelka dodaj olej kokosowy i miód.Podgrzewaj na małym ogni mieszając do połączenia składników.
Dodaj kawę i ekstrakt waniliowy. Przelej do miski z kaszą gryczaną i dokładnie wymieszaj.
Granolę przełóż na blaszkę i piecz przez ok 30 minut,pamiętając o tym żeby granolę kilka razy przemieszać.
Gotową odstaw by przestygła.
Pokrusz ją na mniejsze kawałki i przełóż do pojemniczka.