granola z kaszy gryczanej

Michał
Śniadania
28.06.2015 9:28
granola z kaszy gryczanej

Składniki

2 szklanki kaszy gryczanej

1/2 szklanki sezamu

1 szklanka wiórków kokosowych

1 szklanka migdałów,przekrojonych na pół

1/2 szklanki orzechów nerkowca

3/4 szklanki miodu

1/4 szklanki oleju kokosowego

1 łyżka ekstraktu waniliowego

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

1 szczypta soli.

Przepis

Piekarnik nastaw na 175 C. Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

Do miski wsyp kaszę gryczaną,migdały,orzechy nerkowca,sezam,sól i wiórki kokosowe.

Do rondelka dodaj olej kokosowy i miód.Podgrzewaj na małym ogni mieszając do połączenia składników.

Dodaj kawę i ekstrakt waniliowy. Przelej do miski z kaszą gryczaną i dokładnie wymieszaj.

Granolę przełóż na blaszkę i piecz przez ok 30 minut,pamiętając o tym żeby granolę kilka razy przemieszać.

Gotową odstaw by przestygła.

Pokrusz ją na mniejsze kawałki i przełóż do pojemniczka.