Składniki
*2 Filety dowolnych ryb bez ości
*Około 10 pomidorków koktajlowych
*2-3 Limonki
*1 Opakowanie mrożonych warzyw, dowolna chińska mieszanka
*Imbir, sól, pieprz, przyprawa do chińskich potraw, ziele angielskie,2-3 liście laurowe
*1 Puszka mleczka kokosowego
*1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
*Około 2 litry bulionu (może być z kostki)
Przepis
Do gotującego się bulionu wkładamy pokrojone ryby i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut z zielem angielskim i liśćmi laurowymi, następnie dodajemy warzywa, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy oraz pozostałe przyprawy. Na sam koniec dodajemy pomidory koktajlowe i wyciśnięty sok z limonek, można dodać także trochę startej skórki. Gotujemy jeszcze chwilę na wolnym ogniu aby pomidory zdążyły się delikatnie rozgotować.