Składniki: (na około 6 porcji) - około 1 litr zaparzonej czarnej kawy: rozpuszczalna, bądź parzona- wasza ulubiona- u mnie tym razem z zaparzacza z połowy dozy; rozpuszczalną daję dla siebie w proporcji 2 łyżeczki na 250 ml, więc na całość daję około 8 łyżeczek na litr wrzątku - 1-2 łyżki likieru śmietankowego, kawowego, czekoladowego bądź waszego ulubionego- u mnie wymiennie, tym razem użyłam likieru śmietankowego- ale każda opcja jest pyszna- likier nadaje aromatu kawie- można również użyć likieru bezalkoholowego bądź syropu smakowego - opcjonalnie cukier-do smaku Lody Fanta z cytryną Sorbet kawa z mlekiem z pomarańczą Dodatkowo potrzebne będą: - foremki na lody- moje z Ikea 1. Może to potrwać od 2 do 5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia zamrażalnika.