Pstrąg z patelni – pomysł na obiad Pstrąg z patelni jest wyjątkowo pyszny, a to dzięki aromatycznym przyprawom i chrupiącej, złocistej skórce. Pstrąg z patelni – składniki: 2 wypatroszone pstrągi cytryna przyprawa do ryby lub sól, pieprz, pieprz cytrynowy koperek odrobina masła olej do smażenia Pstrąg smażony na patelni ma pyszną chrupiącą skórkę i delikatne mięso, o to idealny pomysł na obiad. Smażymy najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor. To świetny pomysł na obiad, bo przyrządza się go szybko i prosto, a smakuje wybornie! Gdy olej będzie już rozgrzany, na patelnię wkładamy ryby. Podawać z kawałeczkiem masła, plasterkiem cytryny i koperkiem, w towarzystwie młodych ziemniaczków i świeżej surówki. Pstrągi dokładnie myjemy, czyścimy jeśli jest jeszcze taka potrzeba, wydłubujemy oczy jeśli są.