-raj - 200 g masła - Masa truskawkowa: - 500 g truskawek świeżych - 2 łyżki soku z cytryny - 1/3 szkl cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny - 70 ml ciepłej wody - 300 ml kremówki - Dodatkowo: - truskawki świeże - 1 galaretka truskawkowa - 450 ml wrzątku Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Składniki: - Biszkopt kakaowy: - 4 jajka - 4 łyżki cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - Krem budyniowy: - 450 ml mleka - 1 budyń waniliowy lub śmietankowy b/c - 4 łyżki cukru - 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ale Truskawki z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem zmiksować w blenderze kielichowym na mus. Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, krem budyniowy, biszkopt kakaowy, masa truskawkowa, truskawki, galaretka. Wylać na blachę 25*25 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 st. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części. Dodawać porcjami do ubitej na sztywno masy jajecznej i powoli wymieszać. Resztę mleka z cukrem i ekstraktem waniliowym zagotować, wlać rozmieszany proszek i mieszając ponownie zagotować.