Doprowadzić do wrzenia, odstawić na 24 godziny. - Następnego dnia owoce odsączyć na sicie, usunąć skórkę z cytryny i sakiewkę z pestkami. - Wodę zagotować z cukrem, do gorącego syropu włożyć morele, sakiewkę z pestkami oraz skórkę z cytryny. Dziś nalewka, w następnym poście lody, które już możecie zobaczyć na Instagramie pod adresem @szczypta.smaq Prosta metoda przygotowania, przepis bardzo ciekawy. Morelówka po 3 miesiącach Przygotowanie: - Owoce pokroić w ósemki, pestki położyć na kawałku gazy złożonym z kilku warstw, nakryć częścią gazy i roztłuc tłuczkiem do mięsa. Jednego dnia robimy nalewkę a drugiego dnia z pozostałych owoców pyszne lody lub desery. Jednego dnia robimy nalewkę a drugiego dnia z pozostałych owoców pyszne lody lub desery.