PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE CEBULOWO-MIODOWYM

Justyna
Obiad
18.06.2015 12:09
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE CEBULOWO-MIODOWYM

Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 3 cebule - łyżka miodu - łyżka mąki - szklanka bulionu (warzywny lub drobiowy) - sól, pieprz, kurkuma, ostra papryka Przygotowanie Pierś kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy w plasterki, podsmażamy na złoty kolor, następnie do cebuli podajemy mąkę. Pyszny, lekko słodki sos świetnie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Następnie sos miksujemy blenderem (niekoniecznie) i mieszamy z kurczakiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/06/piers-z-kurczaka-w-sosie-cebulowo-miodowym/