- Roladki z indyka: - 2 polędwiczki z indyka po około 250 g - 250 g boczku wędzonego w plasterkach - świeży szpinak - suszone pomidory - mozzarella krojona - 2 łyżki masła klarowanego - W naczyniu żaroodpornym rozgrzać masło klarowane, przełożyć roladki i włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni z termoobiegiem na 35-40 minut. Dodatkowym atutem jest to, że na opakowaniu zawartych jest sporo istotnych dla mnie informacji takich jak data przydatności do spożycia, pochodzenie produktu, dane producenta, numer partii oraz klasa jakości produktu. Sałatka z kaszy kuskus: - 130 g kaszy kuskus - 80 g mrożonego groszku - kawałek czerwonej papryki - kawałek zielonego ogórka Przede wszystkim dla tego, że jest łatwe i szybkie w przygotowaniu a także jest sporo możliwości na jego wykorzystanie. Mięso pakowane jest bezpośrednio u producenta i dzięki temu mięso nie jest narażone na zewnętrzne zanieczyszczenia mechaniczne, mikrobiologiczne oraz dłużej zachowuje świeżość. W trakcie pieczenia trzy razy polać roladki z wierzchu powstałym tłuszczem. - Do smaku: - sól - pieprz - sok z cytryny - oliwa z oliwek Polędwiczki z indyka rozbić cienko na kształt prostokąta. pokroić roladki w grubsze plastry i podać na sałatce.