Dodatek keczupu jest tu nieprzypadkowy - pysznie smakuje z kaszą gryczaną - ja czasem mieszam keczup pół na pół z passatą pomidorową (gotuję na ogół 1 szklankę suchej kaszy więc później na taką porcję daję ok 2/3 szkl keczupu i 2/3 szkl passaty), zalewam tym ugotowaną kaszę gryczaną, mieszam i zapiekam ok 15-20 minut w piekarniku (można jeszcze dożucić do tego np. ugotowane pulpeciki i całość posypać serem żółtym - pychota!) :) Wyszło pysznie :) SKŁADNIKI: 1 główka kapusty włoskiej 2 szkl ugotowanej kaszy gryczanej (ok 2/3 szkl suchej) 50 dag mięsa mielonego 30 dag pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2 cebule 3 jajka 1/2 szkl Keczupu Kieleckiego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1. Jeśli wolicie bardziej tradycyjną wersję zapraszam na Gołąbki z włoskiej kapusty z marchewką, papryką i kukurydzą Do przygotowania gołąbków użyłam keczupu, który dostałam od firmy WSP Społem Kielce wraz z Musztarda Grillową i Majonezem Kieleckim w pysznym zestawie grillowym: poniedziałek, 15 czerwca 2015 Gołąbki z kaszą gryczaną, pieczarkami i mięsem - podwójnie pomidorowe Gołąbki w nowej odsłonie - w farszu zamiast ryżu kasza gryczana, do tego mięso mielone z szynki, pieczarki, cebulka, papryka i... keczup :) Kaszę ugotować (osolić jak zwykle). 2. Kapustę umyć, oddzielić liście i obgotować tak, aby dało się je zwijać (2 największe liście zostawić do wyłożenia garnka). Całość zawinięta w liście kapusty włoskiej i polana sosem pomidorowym z cebulką.