Składniki: 2 op. galaretki jagodowej Winiary jagody 400 g jogurtu greckiego Przygotowanie: 2 galaretki jagodowe (1 galaretka w opisie tężeje w 375 ml wrzącej wody) rozpuszczamy w 300 ml wrzącej wody, odlewamy 100 ml. Dzisiaj byliśmy w lesie, przy okazji zbierania grzybów nazbierałam trochę jagód i leśnych borówek, z myślą, że jak przyjadę do domu to przygotuję z nich bardzo prosty deser. Gdy pianka jagodowa stężała układamy na jej powierzchni jagody i zalewamy częścią odłożonej galaretki, znów wstawiamy pucharki do lodówki aby galaretka na powierzchni stężała. Resztę galaretki studzimy, gdy zaczynają tężeć za pomocą trzepaczki łączymy z 400 g gęstym jogurtem greckim, wstawiamy pucharki do lodówki do stężenia. Na drugim miejscu co do łatwości przygotowania jest jogurtowa pianka z galaretką i owocami. Wiedziałam, że jagodowy deser będzie w nich wyglądał bardzo apetycznie.