Składniki
Składniki:
6 bułek orkiszowych lub grahamek
500g mięsa mielonego z indyka
sałata
pomidor
ogórek
6 plastrów żółtego sera
czerwona cebula
cukinia
ketchup
majonez
jajko
bułka tarta
słodka papryka w proszku
sól
pieprz
czosnek
Przepis
Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i mieszamy. Dodajemy jajko. Ponownie mieszamy i formujemy w kotlety wielkości bułek, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Pod koniec smażenia na kotlety kładziemy ser, aby się stopił.
Pomidora, ogórka, cebulę i cukinię kroimy w plastry.
Podpiekamy bułki, smarujemy ketchupem, układamy sałatę, kotleta z serem, ketchup, pomidor, cebula, cukinia, majonez i przykrywamy drugą połową bułki.
*Można pominąć etap topienia sera i dodać w plastrach.