Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem

Beata
Zapiekanki
15.06.2015 1:06
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem

Składniki: 1 kg ziemniaków 2 garście świeżego szpinaku 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego 400 ml śmietany (dałam 18%) 100 g startego żółtego sera sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Mój najmłodszy syn za nim nie przepada, ale staram się szpinak tak przemycać w potrawach, aby mógł go zjeść. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, a następnie dodać wymyte i osuszone liście szpinaku. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ziemniaki będą miękkie , a góra lekko zarumieniona.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/06/zapiekanka-ziemniaczana-ze-szpinakiem.html