Pierogi z kiełbasą

Jolanta

Dania mączne

11.06.2015 13:19

Pierogi z kiełbasą

Zielone ravioli z rukoli Piwne pierogi z kapustą, grzybami i z kminkiem (piwne kapuśniaczki) ziemniaczane pierogi z mięsem Tym razem wymyśliłam sobie, że farsz będzie z posiekanej w szatkownicy kiełbasy, potem wystarczy z nich zrobić kulki, położyć na wyciętych z ciasta kółkach, zlepić i ugotować. Przepis dla 2 osób: ciasto 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wrzącej wody 1 szczypta soli farsz: 3 sztuki kiełbasy zwyczajnej do polania: 1 cebula 2 łyżki oleju 1 kiełbasa zwyczajna Z kiełbasy ściągamy osłonkę, kroimy ją na mniejsze kawałki i rozdrabniamy w szatkownicy lub blenderze, ale niebyt dokładnie, struktura kiełbasy powinna być wyczuwalna. Przepisy na pierogi, m.in.: Pierogi na słodko z karmelizowanymi gruszkami i orzechami Pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą Pierogi z kiełbasą są idealnym wyjściem na echo w lodówce lub brak weny kulinarnej. Na każdy krążek z ciasta nakładamy kulkę zmiksowanej kiełbasy i dokładnie zlepiamy pierogi. Ciasto robię mechanicznie, 1 szklankę mąki wsypujemy do misy robota, dodajemy szczyptę soli i wlewamy 1/2 szklanki wrzącej wody, wyrabiamy elastyczne ciasto hakiem robota.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/pierogi-i-kluski/pierogi-kielbasa/