Pyszne naleśniki ale z mąki pszennej i owsianej z dodatkiem melasy z trzciny cukrowej. Czas przygotowania: 30 minut Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej, - 1/2 szklanki mąki owsianej, - 2 jaja, - 1 łyżka melasy trzcinowej, - 1/2 szklanki mleka, - 1/2 szklanki wody gazowanej, - 2 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego, - szczypta soli. Listki stewi lub mięty, - Syrop z fiołków lub inny domowy syrop owocowy (opcjonalnie). - Podawać z owocami i kwiatami jasnoty z syropem fiołkowym. Farsz: - Twaróg półtłusty, - Jogurt Bakoma Naturalny Gęsty, - Brązowy cukier, - Esencja waniliowa, - Skórka otarta z 1/2 pomarańczy (wcześniej wyszorowanej i sparzonej).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://szczyptasmaq.blogspot.com/2015/05/weekendowe-sniadanie-nalesniki-pszenno.html