Sałatka a la cezar

Ewelina
Sałatki
18.05.2015 6:51
Sałatka a la cezar

Składniki

200 g młodych liści szpinaku

1 pierś z kurczaka, zamarynowana i grillowana

200 g truskawek

3 łyżki oliwy

2 łyżki octu balsamicznego

1/2 łyżeczki miodu

1 czerwona cebula, pokrojona w talarki

100 g sera fety

garść pestek dyni

grzanki do posypania

Przepis

Szpinak myjemy, osuszamy ( najlepiej w suszarce do sałaty ). Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na plasterki.

Kurczaka kroimy na paseczki. W miseczce mieszamy oliwę, miód i ocet balsamiczny.

Wszystkie składniki, oprócz grzanek przekładamy do miski lub układamy na dużym półmisku. Posypujemy serem feta, grzankami i pestkami dyni, przed podaniem polewamy sosem. Smacznego.