Składniki: 500 g ciasta francuskiego 700 g filetów z mintaja 1 l bulionu warzywnego 500 g pieczarek 3 jajka 1 żółtko 1 szklanka ugotowanego ryżu sok z 1 cytryny 2 cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Wykonanie: Filety z ryby zalać bulionem i zagotować. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć wraz z pieczarkami na maśle do odparowania wody, a następnie dodać do ryby. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić, dodać do farszu, a następnie posiekaną natkę pietruszki. Jeden płat ciasta wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem. Podawać na ciepło z barszczykiem. Odciąć pasek ciasta , który nam posłuży do zrobienia dekoracji.