Kuleczki kajmakowe

Ewelina
Ciasta
14.05.2015 18:52
Kuleczki kajmakowe

Składniki

- 200 g kaszy jaglanej (użyłam Ale Raj)

- 100 g mleka w proszku

- 100 g masła

- 150 g kajmaku

- 2 łyżeczki ksylitolu

- 30 g płatków migdałów (użyłam Ale Raj)

- 5-6 łyżek płatków owsianych błyskawicznych

- 3 łyżki wiórek kokosowych + wiórki kokosowe do obtoczenia kulek

Przepis

Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości. Studzimy. Dodajemy do niej miękkie masło, kajmak, mleko w proszku i blendujemy lub miksujemy. Następnie wsypujemy ksylitol, pokruszone w dłoni płatki migdałów, płatki owsiane i wiórki kokosowe, mieszamy wszystko łyżką. Dłońmi lepimy małe kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce.