Kalmary na makaronie z sepią z pianką cytrynową i konfitowane mini cebulki

Malgorzata
Przekąski
05.05.2015 12:17
Kalmary na makaronie z sepią z pianką cytrynową i konfitowane mini cebulki

Razem z Agatą z bloga Domowo i ze smakiem, z którą dzieliłyśmy się pomysłami, blatem roboczym, kuchenką, nożami i innymi sprzętami kuchennymi, przygotowałyśmy kilka ciekawych potraw. Razem z Agatą z bloga Domowo i ze smakiem, z którą dzieliłyśmy się pomysłami, blatem roboczym, kuchenką, nożami i innymi sprzętami kuchennymi, przygotowałyśmy kilka ciekawych potraw. I choć trzeba było trochę popracować przy tej potrawie to starałam się, żeby aranżacja i podanie wpasowały się w najnowsze trendy zachowując minimalistyczny wygląd :). I choć trzeba było trochę popracować przy tej potrawie to starałam się, żeby aranżacja i podanie wpasowały się w najnowsze trendy zachowując minimalistyczny wygląd :). Z warsztatów w Centrum Kulinarnym w Chorzowie można czerpać garściami, zwłaszcza po otrzymaniu szczegółowych przepisów na potrawy, przygotowywane podczas warsztatów. Dziś super proste kalmary z makaronem barwionym sepią, jadalnymi kwiatami i cebulkami konfitowanymi w winie oraz cd. Dziś super proste kalmary z makaronem barwionym sepią, jadalnymi kwiatami i cebulkami konfitowanymi w winie oraz cd. Wystarczy obrać cytrynę, wyciąć fileciki i zmiksować blenderem razem z sokiem wyciśniętym z pozostałej części. - Mini cebulki obrać i w całości konfitować na patelni z białym winem i odrobiną cukru. Przepis to jedno, a szczegółowe omówienie przygotowywanej potrawy z Tomkiem Nowakiem - bezcenne :) Jak zawsze zaczynamy od brudnej roboty ;). Oryginalny przepis zakłada użycie domowego makaronu i sepi (naturalnego atramentu z kałamarnicy) do jego zabarwienia, ale możecie też użyć gotowego makaronu już zabarwionego fabrycznie. Jeśli jesteście zainteresowani tematem odsyłam do jednego ze szkoleń organizowanych przez Centrum Kulinarne - Nowy trend: do 4 składników na talerzu. Jeśli jesteście zainteresowani tematem odsyłam do jednego ze szkoleń organizowanych przez Centrum Kulinarne - Nowy trend: do 4 składników na talerzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2015/05/kalmary-na-makaronie-z-sepia-z-pianka.html