Składniki: 2 duże bakłażany 100 g serka typu Philadelfia 200 g mięsa wołowego 2 ząbki czosnku sól i tabasco do smaku odrobina oleju kokosowego do smażenia sos 100 ml jogurtu greckiego 2 łyżki mleka kokosowego 2 garści świeżej bazylii sól i pieprz do smaku wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: bakłażan myjemy i tniemy w cienkie paski wzdłuż ok 0,5 cm osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie solimy, smażymy z obu stron na patelni grillowej. Na oddzielnej patelni smażymy na oleju kokosowym mięso, dodajemy sprasowany czosnek i doprawiamy do smaku na ostro. W tym czasie w blenderze miksujemy bazylię z mlekiem kokosowym i jogurtem, doprawiamy. Ułożyć w formie do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 20 minut.