Składniki
ok 1 kg krówek (tych ciągnących się - ilość można zmniejszyć do 70 dkg
160 g ryżu preparowanego (2 opakowania)
150 g masła
4 łyżki kakao
biszkopty
białe draże pudrowe (idealne byłyby jadalne cukrowe oczy)
czekoladowy pisak (zastąpiłam go rozpuszczoną masą krówkową)
wafle/opcjonalnie/
Przepis
Krówki rozpakować, wrzucić do rondla, dodać masło i rozpuścić na małym ogniu, mieszając
i uważając, by nie przypalić rondla. Po uzyskaniu jednolitej masy odstawić z ognia, przelać połowę do innego naczynia, dołożyć do niej kakao i dokładnie wymieszać. Do każdej porcji wsypać połowę porcji preparowanego ryżu (u mnie po jednym opakowaniu), dokładnie połączyć krówkową masę z ryżem i formować baranki (do tego zadania polecam gumowe rękawiczki) dokładając biszkopty udekorowane cukrowymi oczami.