Sałatka warzywno-owocowa z fetą

Ola
Obiad
31.03.2015 12:51
Sałatka warzywno-owocowa z fetą

Składniki

Składniki:

270g (kostka)sera feta lub sera sałatkowo-kanapkowego półtłustego np. Favita

2 duże pomidory lub 3 małe

2 jabłka

1 czerwona papryka

3-5 ogórków kiszonych

puszka kukurydzy konserwowej

4 łyżki jogurtu naturalnego

łyżka łagodnej musztardy

pieprz

tymianek

pietruszka dla ozdoby

Przepis

Przygotowanie:

Przygotowujemy dużą miskę ;). Pomidory kroimy w plasterki, a następnie w kostkę, Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pomidorów. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Łączymy je z serem, ogórkami kiszonymi i papryką i całość dodajemy do miski z pomidorami i kukurydzą. Całość obficie posypujemy tymiankiem i przyprawiamy pieprzem do smaku. Nie trzeba dodawać soli, bo użyty ser sam w sobie jest dość słony. Naszym zastępnikiem majonezu będzie jogurt naturalny wymieszany z musztardą. Taki sos dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy, tak aby sos obtoczył wszystkie składniki.