Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem

Katarzyna
Fit
10.04.2015 5:56
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem

Składniki: 300 g startej marchewki 3 jajka 150 g roztopionego masła 250 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu odrobina gałki muszkatołowej masa 250 g serka mascarpone 100 g cukru sok z 1 cytryny skórka z cytryny do dekoracji: orzechy, suszone śliwki i mięta Wszystkie produkty znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasto dobrze ze sobą mieszamy i przerzucamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy średnica 24 cm ( ja użyłam 26 cm dlatego ciasto jest trochę niższe). Tak na prawdę, to moja babcia miała imieniny i długo zastanawiałam się co jej przygotować, bo słodkiego nie może i wielu słodyczy nie lubi. Możecie też taki przygotować bez żadnej okazji, a na spotkanie z bliskimi jest idealny. Serek mascarpone mieszamy w makutrze z cukrem, dodajemy starką skórkę i sok.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/04/torcik-marchewkowy-z-cytrynowym-kremem.html