Wiosenny obiad w 20 minut.

Malgorzata
Obiad
23.03.2015 10:11
Wiosenny obiad w 20 minut.

Składniki

400 g Fasolki Szparagowej Zielonej już przygotowanej na parze Bonduelle,

3 jajka,

1,5 szklanki ajwaru (najlepiej domowego),

1 szklanka ugotowanej czerwonej komosy ryżowej,

1/2 szklanki startego sera cheddar,

skórka otarta z połowy cytryny,

sól i pieprz do smaku,

czarny sezam do posypania,

kilka pomidorków koktajlowych,

kilka łyżek szczypiorku.

Przepis

Kolejne pyszne i zdrowe danie oraz pomysł na szybki obiad lub kolację. Brak czasu lub ochoty na stanie przy rondlach nie musi wykluczać zdrowego odżywiania. Wystarczy, że poświęcisz 5 minut na wymieszanie fasolki szparagowej już przygotowanej na parze z komosą ryżową, ajwarem oraz tartym cheddarem. Zapieczesz w piekarnika przez 15 minut i w ekspresowym tempie przygotujesz samo robiący się posiłek dla całej rodziny :)