Jest to bardzo proste, szybkie i smaczne danie. - 200 g ryżu Basmati, - 1 opakowanie mrożonych paluszków krabowych (ok. 250 g), - 1 puszka kukurydzy, - 2 ogórki kiszone/konserwowe (na słono/lub bardziej słodko), - 2-4 łyżki majonezu, - koperek, - przyprawy: sól, pieprz, bazylia. Na koniec doprawiamy do smaku majonezem z przyprawami: sól, pieprz, bazylia oraz koperek. Dodajemy kukurydzę (odsączoną z wody), oraz pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Nie pamiętam czy już wspominałam, bardzo fajnym sposobem jest gotowanie ryżu w parowarze. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://anamarisworld.blogspot.com/2014/11/saatka-ryzowa-z-paluszkami-krabowymi.html