gdy niespodziewani goście już w drodze 🙂 Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 4-5 jabłek Bardzo polecam, zwłaszcza w dni, kiedy nie macie chęci na dłuższe przebywanie w kuchni, albo, Jabłka obrać, pokroić w cienkie plastry i ściśle ułożyć na blaszce (patrz zdj.) Czas oczekiwania tez skrócony jest do minimum – kilka chwil studzenia i piękny kawałek rolady może wylądować na talerzu. Na blacie kuchennym ułożyć czystą ściereczkę i posypać ją cukrem pudrem. Dziś bajecznie prosty przepis na pyszny deser – rolada z jabłkami. Przed podaniem posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym. Kiedy piana jest już sztywna i błyszcząca, a cukier całkowicie rozpuszczony, dodawać po jednym żółtku. Rolada jest ekspresowa, bo wystarczy pokrojone jabłka zalać ciastem biszkoptowym, upiec i zwinąć.