Przepis
Składniki (na około 36 sztuk):
1 i 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
12 łyżek miękkiego masła
szklanka cukru (w oryginale było półtorej szklanki)
2 duże jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 i 1/4 szklanki draży M&m's lub kamyczków *
Mąkę mieszamy z kakao, sodą i solą. W osobnej misce za pomocą miksera ucieramy masło z cukrem. Dodajemy ekstrakt i wbijamy po jednym jajku dalej miksując. W dwóch partiach wsypujemy mąkę. Dodajemy szklankę draży M&M's i mieszamy dokładnie dłonią lub łyżką. Formujemy kulki, lekko spłaszczamy, układamy na blasze wyłożonej papierem w odstępach około 5 cm (ciastka rozlewają się na boki). Pozostałe 1/4 szklanki draży wciskamy w ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 175 stopni przez 8-10 minut. Zostawiamy na 5 minut na blasze, a następnie przenosimy na kratkę. Przechowujemy do tygodnia czasu w puszce.
Źródło:
http://filozofiasmaku.blogspot.com/2011/07/czekoladowe-ciasteczka-z-m.html#.UnA1ffnmM-I