Przepis
Składniki:
ciastka
140 g płatków migdałów
60 g wiórków kokosowych
1 łyżka koniaku
2 białka
1 łyżka cukru pudru ( ciastka nie będą słodkie, jeżeli chcesz dodaj więcej cukru)
2 łyżki cukru trzcinowego do posypania
odrobina barwnika czerwonego
szczypta soli
masa truskawkowa
5 dużych truskawek ( mogą być mrożone)
100 g cukru pudru
100 g serka mascarpone
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki gorącej wody
Pamiętajcie o dodatkach, które znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
ciastka
Migdały prażymy na patelni i blendujemy. W misce ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy wiórki, konia, cukier i migdały. Z ciasta formujemy małe kuleczki i posypujemy cukrem, kulki delikatnie spłaszczamy ( najlepiej drewnianą łopatką).
Pieczemy przez 15 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Studzimy.
masa
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki blendujemy z cukrem i serkiem, dodajemy żelatynę i wszystko dobrze mieszamy. Masą sklejamy ciastka (najlepiej użyć rękawa kuchennego)