Przepis
Składniki:
- 4 grzanki ja miałam z chleba tostowego pełnoziarnistego zagrzane w tosterze
- 100 g łososia wędzonego na zimno
twarożek:
- 100 g twarogu chudego
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 5 rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz
Dekoracja:
- 2-3 gałązki koperku świeżego
Przygotowanie:
Twaróg przekładamy do miski dodajemy jogurt naturalny, koperek, szczypiorek, rzodkiewkę pokrojona w kosteczkę. Posypujemy sola, pieprzem i mieszamy. Doprawiamy według gustu.
Chlebki tostowe podgrzewamy w tosterze, układamy na talerzu, smarujemy twarożkiem, układamy plasterki łososia i dekorujemy koperkiem.
Podajemy, smacznego....