Przepis
Pomysł na szybki i smaczny obiad. W wykonaniu banalny, więc raczej nie da się tutaj nic zepsuć:).
Składniki:
- 2 filety z łososia ze skórą
- płatki kukurydziane
- musztarda Dijon
- sól do smaku
Filety z łososia dokładnie umyłam i osuszyłam. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni i termoobieg.
Łososia ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osoliłam, z każdej strony, wysmarowałam musztardą i obsypałam płatkami kukurydzianymi. W kilku miejscach musiałam je podoklejać, by ryba była równomiernie nimi pokryta (również po bokach).
Piekłam w 180 stopniach przez 20 minut. Filety ściągałam za pomocą dużej łopatki, dzięki czemu lekko przyklejona skóra pozostała na papierze do pieczenia.
Wyszła szybka, smaczna i bardzo chrupiąca rybka.