Łosoś w musztardzie i płatkach

Ewelina
11.07.2014 9:04
Łosoś w musztardzie i płatkach

Przepis

Pomysł na szybki i smaczny obiad. W wykonaniu banalny, więc raczej nie da się tutaj nic zepsuć:).

Składniki:

- 2 filety z łososia ze skórą

- płatki kukurydziane

- musztarda Dijon

- sól do smaku

Filety z łososia dokładnie umyłam i osuszyłam. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni i termoobieg.

Łososia ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osoliłam, z każdej strony, wysmarowałam musztardą i obsypałam płatkami kukurydzianymi. W kilku miejscach musiałam je podoklejać, by ryba była równomiernie nimi pokryta (również po bokach).

Piekłam w 180 stopniach przez 20 minut. Filety ściągałam za pomocą dużej łopatki, dzięki czemu lekko przyklejona skóra pozostała na papierze do pieczenia.

Wyszła szybka, smaczna i bardzo chrupiąca rybka.