Pulpety rybne w delikatnym sosie cukiniowym

Marta
Obiad
24.05.2015 22:14
Pulpety rybne w delikatnym sosie cukiniowym

Na sos: - 1 duża cukinia - 1 duża cebula - 2-3 ząbki czosnku - 1 trójkąt serka topionego (można zastąpić mleczkiem kokosowym lub serkiem mascarpone) - 1 szczypta gałki muszkatołowej - sól i pieprz do smaku - 2 łyżki oleju rzepakowego Kostki z dorsza rozmroziłam, odcisnęłam z wody i drobno posiekałam. Do miski wrzuciłam rozdrobnione ryby, 2 jajka, płatki gryczane i drobno posiekany koperek, całość doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam na kleistą masę. W teflonowym garnku rozgrzałam olej, na którym zeszkliłam cebulę, następnie dodałam do niej czosnek i cukinię i wszystko razem podsmażyłam przez 2 minuty. Makrelę dokładnie obrałam z ości (ryby można po prostu zmielić w maszynce jeśli obawiamy się, że jakaś ość umknie naszej uwadze). Czas na zmiany:) Składniki: - 4 kostki rybne z dorsza -1 średnia wędzona makrela - 8 łyżek płatków gryczanych Powstały sos z powrotem przelałam do garnka, włożyłam do niego pulpety i całość razem zagotowałam. Zmniejszyłam gaz, włożyłam do środka pulpety i wszystko razem dusiłam pod przykryciem przez ok 10-15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2015/05/pulpety-rybne-z-patkami-gryczanymi-od.html