Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem i serem feta

Ewelina
Przekąski
21.01.2015 20:16
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem i serem feta

Przepis

Składniki:

1 arkusz ciasta francuskiego

400 g fileta z łososia

150 g liści szpinaku

1 ząbek czosnku

100 g sera feta

1 jajko

1 łyżka oleju rzepakowego

1 łyżeczka sezamu

1 łyżeczka czarnuszki

pieprz

sól

Sposób przyrządzenia:

Szpinak dokładnie myjemy, odsączamy i smażymy na rozgrzanym oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ciasto rozwijamy i układamy na nim przesmażony i wystudzony szpinak, na nim układamy pokrojony w kostkę ser feta, na nich filet z łososia oprószamy go solą i pieprzem. Zwijamy ciasto, smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem i czarnuszką. Pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut.

Smacznego :)