Omlet z makaronu

Ewelina
Śniadania
19.01.2015 14:30
Omlet z makaronu

Przepis

Na pewno zdarzyło się Wam i to nie raz, że został makaron z obiadu. Można temu zaradzić i zrobic sobie coś pysznego.

Makaron w sumie jest już ugotowany , więc robota, to tylko dodatki.

Składniki

-makaron ugotowany, chłodny

-jaja zmiksowane

ser gouda Rycki

ulubione przyprawy

masełko

marchewka

sałata lodowa

szynka

Wymieszaj makaron z jajaem, posól, dodaj ulubione przyprawy .Roztop masło na patelni i wlej masę jajeczno-makaronową.

Zmniejsz ogień do minimum i smaż omlet. Od czasu do czasu potrząśnij patelnią. Najlepiej przykryj.

Gdy omlet będzie już ładnie upieczony pod spodem, przełóż delikatnie na duży talerz i odwracając do góry dnem , „wrzuć” ponownie na patelnię.

Plastry Goudy lub kawałek Goudy Ryki , pokrój na kawałeczki i posyp serem omlet, przykryj , aż ser się rozpuści.

Na jeden plaster Goudy połóż sałatkę, szynkę, ja dałam jeszcze marynowanych grzybków. Zwiń w rulonik i zwiąż paseczkami marchewki.

Jak chcesz przygotuj na plasterku Goudy ładną dekorację, dodaj oliwek.

Pokrój omlet w kawałki.

Podawaj bez chleba. Jest już makaron.Wyśmienite!

Pyszne!

Smacznego !