Składniki: - 1 i 1/2 kg skrzydełek z kurczaka - 1 i 1/2 l bulionu (może być z kostek rosołowych) - 2 jajka - bułka tarta - 2 cebule Zalewa: - 6 szklanek wody - 3/4 szklanki octu - 4 łyżki ketchupu - 2 łyżeczki soli - 5 łyżeczek cukru - kilka ziaren jałowca - kilka liści laurowych - kilka ziaren pieprzu Do tej pory w taki sposób przygotowywałam rybę, ale pomyślałam sobie, że kurczak również może dobrze smakować podany w ten sposób. Przepis na skrzydełka z kurczaka w zalewie octowej. Smażymy je na oleju z obu stron na złoty kolor. Zalewa ma delikatny smak, gdyż dodaję raczej niewielką ilość octu, nie lubię kiedy potrawa jest mocno kwaśna.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.e-przepisykulinarne.pl/2014/12/skrzydelka-z-kurczaka-w-zalewie-octowej/