Czekoladowe trufle

Krzysztof
Przepisy
18.09.2013 7:10
Czekoladowe trufle

Przepis

Składniki:

1 tabliczka mlecznej czekolady

2 łyżki śmietanki kremówki (30%)

2 łyżki masła

3/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich

3-4 łyżki zmielonych migdałów do obtoczenia trufli

Przepis na trufle - sposób przygotowania:

Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać drobno. Śmietankę podgrzać nie doprowadzając do wrzenia następnie wsypać do niej rozdrobnioną czekoladę, dodać masło i utrzeć na gładką masę. Dosypać orzechy i wstawić do lodówki, na około godzinę aż masa stężeje.

Po wyjęciu masę nabierać łyżeczką i formować niewielki kulki, każdą obtoczyć w migdałach.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną