Pyszne batoniki owsiane z masłem orzechowym

Gabriela
Śniadania
06.01.2015 13:36
Pyszne batoniki owsiane z masłem orzechowym

Przepis

SKŁADNIKI:

200g masła orzechowego bez soli i cukru Primavika (do kupienia tutaj)

200g płatków owsianych górskich

25g miodu

50g rodzynek

25g żurawiny suszonej

100ml mleka zwykłego lub roślinnego

cynamon

PRZYGOTOWANIE:

Masło orzechowe wymieszać z miodem

Dodać płatki owsiane, suszone owoce i cynamon

Wymieszać całość- najlepiej ręką

Dolać mleko i ponownie wymieszać

Powstałą masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia- keksówka 30x15cm

Masę równomiernie rozprowadzić, docisnąć

Chłodzić w lodówce minimum 3 godziny

Po schłodzeniu wyjąć z formy i pokroić w prostokąty

Batoniki najlepiej przechowywać w lodówce

Z podanej ilości składników otrzymacie 12 batonów. Jeden to 196kcal w tym 6,3g białka, 10,1g tłuszczu, 20,8g węglowodanów oraz 2,5g błonnika.