Biszkopt z truskawkami i galaretką

Krzysztof
Przepisy
26.05.2014 19:35
Biszkopt z truskawkami i galaretką

Przepis

3 jaja

4 łyżki cukru

2 kopiaste łyżki mąki pszennej tortowej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka proszku do pieczenia

0,5 kg truskawek

2 galaretki truskawkowe

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 22 cm, piec około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni, schłodzić.Na ostudzonym cieście poukładać truskawki, zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 0,4 litra wody, wstawić do lodówki do zastygnięcia.