SKŁADNIKI 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka mlecznej czekolady 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 jajko 10-12 krówek (cukierków) PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek i pokrojoną w małą kosteczkę czekoladę. Duży wybór form do pieczenia ciast i ciasteczek znajdziecie TU - KLIK! niedziela, 17 listopada 2013 Czekoladowe muffinki Pieczemy około 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem. W zależności od wielkości foremek wychodzi około 20-24 muffinek. Aby muffinki były fajnie wilgotne w środku wkładamy do środka każdej połówkę krówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2013/11/czekoladowe-muffinki.html