U nas przygotowane z okazji prezentacji córki do szkoły na język niemiecki na temat kuchni tego kraju - tak by Koledzy i Koleżanki prócz teorii - posmakowali trochę tego, o czym mowa :) SKŁADNIKI (na około 60 ciasteczek) 200 g miękkiego masła 90 g cukru pudru 280 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 1 tabliczka czekolady deserowej PRZYGOTOWANIE Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę. Ciasto przekładamy do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką (u nas spłaszczona gwiazdka) i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia np. kształty serduszka. Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Połamaną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce - i zamaczamy każde ciastko z jednej strony.