Bożonarodzeniowe jajka faszerowane

Krzysztof
Śniadania
05.12.2014 9:20
Bożonarodzeniowe jajka faszerowane

Przepis

Składniki:

6 jajka

2 marchewki

1 korzeń pietruszki

1 ziemniak

1/3 puszki kukurydzy

1 cebula

1 jabłko

2 kiszone ogórki

0,5 szklanki majonezu

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Marchew, pietruszkę, ziemniaka ugotować i pokroić w małą kosteczkę, przerzucić do miski. Obrane jabłko, ogórki, cebulę, żółtko posiekać na drobną kostkę, połączyć z warzywami i kukurydzą, dodać majonez doprawić do smaku i delikatnie wszystko wymieszać. Napełnić połówki jaj, ułożyć na sianku.