Sałatka warstwowa - dietetyczna

Ewelina
Sałatki
03.12.2014 12:41
Sałatka warstwowa - dietetyczna

Przepis

SKŁADNIKI :

4 jajka ugotowane na twardo

1/2 puszki kukurydzy

1/2 części pora, pokrojonego w talarki

kilka rzodkiewek, startych na tarce jarzynowej

roszponka

kilka plasterków papryczki słodkiej lub ostrej

SOS:

4 łyżki jogurtu naturalnego

1 płaska łyżeczka musztardy

sól, pieprz do smaku

1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę

Kukurydzę odcedzamy, białka i żółtka ścieramy na tarce jarzynowej osobno.

W misce, układamy warstwowo starte białka, lekko je dociskając i polewając sosem, następnie żółtka, również polane sosem, kukurydzę, por i roszponkę z papryczką. Przed podaniem sałatkę polewamy sosem.

Smacznego.