Snickersowe babeczki

Krzysztof
22.11.2014 22:47
Snickersowe babeczki

Przepis

przygotowanie: 35 minut

na 12 sztuk

krem:

150 g serka mascarpone

100 ml kremówki (36 proc.)

1/2 szklanki cukru pudru

łyżeczka cukru waniliowego

Ciasto:

150 g masła

150 g gorzkiej czekolady

4 jajka

80 g cukru

30 g mąki

masło do foremek

1–2 batoniki Snickers

Mascarpone utrzeć z kremówką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wstawić do lodówki. Masło roztopić z czekoladą w kąpieli wodnej. Jajka utrzeć z cukrem. Następnie połączyć z czekoladą i dodać mąkę. Masą wypełnić wy-smarowane masłem foremki i piec ok. 10 minut w 170°C. Babeczki wyjąć z piekarnika i udekorować kremem. Położyć na nich po kawałku batonika. Podawać jeszcze ciepłe.