Przepis
przygotowanie: 35 minut
na 12 sztuk
krem:
150 g serka mascarpone
100 ml kremówki (36 proc.)
1/2 szklanki cukru pudru
łyżeczka cukru waniliowego
Ciasto:
150 g masła
150 g gorzkiej czekolady
4 jajka
80 g cukru
30 g mąki
masło do foremek
1–2 batoniki Snickers
Mascarpone utrzeć z kremówką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wstawić do lodówki. Masło roztopić z czekoladą w kąpieli wodnej. Jajka utrzeć z cukrem. Następnie połączyć z czekoladą i dodać mąkę. Masą wypełnić wy-smarowane masłem foremki i piec ok. 10 minut w 170°C. Babeczki wyjąć z piekarnika i udekorować kremem. Położyć na nich po kawałku batonika. Podawać jeszcze ciepłe.