Przepis
Składniki:
20 dag herbatników maślanych
1/2 kostki margaryny
4 szkl. śmietany kremówki
2 op. cukru waniliowego
3-4 łyżki cukru pudru
6-7 łyżeczek żelatyny
50 dag malin
1 op. cukru żelującego (na 50 dag owoców)
Przygotowanie:
Masło stop, wystudź. Ciastka pokrusz. Wymieszaj z masłem. Masą wylep spód torotwnicy. Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść podgrzewając, ostrożnie połącz z bitą śmietaną. Wylej na spód z herbatników. Schładzaj 4 godziny. Maliny gotuj z cukrem żelującym 3-4 minuty. Zimną masę owocową rozsmaruj na cieście. Schładzaj jeszcze 30 minut.