Składniki
4 galaretki ( każda inny kolor)
1000 gram śmietany 18%
½ szklanki mleka
3 łyżki żelatyny
4 łyżki cukru waniliowego
Przepis
Każdą z galaretek umieszczamy w osobnym naczyniu ( talerzu) a następnie zalewamy gorącą wodą ( każda po 500 ml). Czekamy, aż galaretki stężeją a następnie tniemy każdą w kostkę.
Do osobnego rondelka wlewamy pół szklanki mleka a następnie dodajemy do niego 3 łyżki żelatyny.
Podgrzewamy mleko, do czasu rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy żelatynę do ostudzenia.
Śmietanę przelewamy do miski, dodajemy ostudzoną żelatynę. Całość miksujemy, w międzyczasie dodajemy 4 łyżki cukru pudru.
Naszą masę śmietanową wylewamy na blachę do pieczenia ( forma 24cm), następnie dodajemy pozostałe galaretki ( pocięte) delikatnie mieszamy. Zostawić trochę galaretki na sam wierzch.
Ostawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin aby dobrze stężało.